HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Linkblog

2009.01.17. 13:40 solymi

Érdekességek II. - a kóla

Ha nincs más ez még mindig jobb mint a semmi..., vagy mégsem?
Mindenek előtt tisztázni szeretném, hogy ez nem egy összehasonlító teszt, mert a sör semmihez sem fogható. Ezt itt és most leszögezném.

Visszatérve a témaindító gondoltra a kólát 1886-ban John Stith Pemberton álítótta elő, mint egy üdítő ital szirupot, hol máshol mint az USA-ban azon belül is Atlantában. Ma is ott található a Cola gyár központi székhelye. Ekkoriban egy pohár belőle 5 centet kóstált. Csak hogy érezzétek a történet kerettagokhoz kapcsolódó mivoltát, eredetileg Pemberton úr ún.  Pemberton's French Wine Coca nevű alkoholos italt készített (borból és kokainból), és mikor elrendelték az alkohol tilalmat elkészítette a kólát. Gyógyhatású készítménynek aráulta, ami többek között segít leküzdeni az impotenciát, a migrént és számos egyéb kórságot. (nah ez nem jött be)

Pemberton úr enyhén szólva is szerette a drogokat és ahogy az lenni szokott kellett a kész kesh, így a bolt egy részét tovább passzolta Asa Giggs Candlernek aki megalapítja a Coca-Cola Company-t 1888-ban. Egy kis idő elteltével megint megszorul az öreg így megen el kell adnia vmit, így J. C. Mafield, A. O. Murphey és E. H. Bloodworth is kap némi értékesítési jogot, és a történet igazán szép legyen P.Úr kedves fia akivel nem mellesleg rokon lelkek vagyunk ugyanis alkoholista volt kitalálja, h ebből vazze nekem is kéne gyártanom egy keveset, uh ebben az időpontban már 3an tolják a cuccot, így Mr.P gondolja, h rendet tesz, és azt mondja, h a Coca Cola nevet csak a kicsiFiacskája használhatja.

Ekkor Mr. Candler megelégelte a helyzetet, mert kénytelen volt Yum-Yum néven forgalmzni a kólát ami nem jött be, uh peres úton próbálta megszerezni a márkanevet, és egy adás vételi szerződéssel bizonyította, h ezek a jogok őt illetik meg, és ezeket meg is kapta. Később természetes kiderült, hogy az aláírások hamisak, de ekkor már késő volt. Úgyhogy Mr. C megoldotta a helyzetet.

Eredetileg a kóla elég korrekt mennyiségű kokaint tartalmazott, de manapság csak narkotikum mentes anyagok vannak benne, uh nem Mr.P eredeti receptje alapján készült cuccot kortyolgatjuk. A recepet mellesleg titkos, uh elvileg csak a vezér igazgatók ismerik, és ők is csak a felét, de nem hinném, h ez igaz. Amúgy a terjesztés franchise alapú, szóval Mo-ra már csak a szirup jön amit vizezünk (ebben amúgy is qrva jók vagyunk) cukrozunk és szénsavat helyezünk bele.

Azért a kólának is vannak rossz hatásai mind amelett hogy a 120 éves történelme során bizonyíthatóan senkinek sem okozott betegséget vagy halált. Szóval a savas hatása miatt kicsit roncsolja a fogaidat, pl nem olyan jó ötlet a kólát 1-2 napig szádban tartani, de ez igaz minden olyan cuccra ami szémsavat tartalmaz. 1 üveg tartalmazza a napi cukorbeviteled, uh már ez önmagában felpörgetne, 20 perc után inzulinná változik és ha nem égeted el akkor ez rögtön zsírrá alakul, 40 perc után kezd beütni a koffein. (hehe) A pupillád kitágul a vérnyomásod megemelkedik, és az ereidbe mégtöbb cukor kerül be. A 60. perc után a koffein vízhajtó hatása életbe lép, és arra késztet, hogy sűrgősen dobj el egy sárgát. Nem mellesleg beindítja az alsó beleid működését a savas foszfor ami tudjuk, hogy mihez vezet. Nah most mivel kipréselted magadból a vizet ezért ebből hiány fog fellépni amiért úgy érzed még egyet meg kell innod, és ez a tudat alattidra, hogy ettől jobban érzed magad, és hopp már függő is vagy.

Egy szó mint száz:
Fogyásszátok egészséggel

 

Solymi

2 komment

Címkék: cola


A bejegyzés trackback címe:

https://kerettagok.blog.hu/api/trackback/id/tr48883464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiGYA 2009.01.18. 02:16:54

Nah a kólás srác!

De különben meg igen, jah...
És:

www.youtube.com/watch?v=Az_UDmxdVU4
süti beállítások módosítása